Ψήφισαν σκαμνί για τον Καμμένο

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 20130 σχόλια

Ψήφισαν σκαμνί για τον Καμμένο

Η Βουλή αποφάσισε να αρθεί η βουλευτική ασυλία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08:00 |NEA.gr
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μιλάει σε παλαιότερη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής. Πλέον θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη
Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται πλέον ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, για την προτροπή του προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστο Πάχτα, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της εξόρυξης χρυσού από την Ελληνικός Χρυσός ΑΕ.
Κατά τη χθεσινή ψηφοφορία, το Σώμα ψήφισε με 148 «υπέρ» έναντι 101 «κατά» και τεσσάρων «παρών» και πρόκειται για την πρώτη φορά - με εξαίρεση τον Νίκο Μιχαλολιάκο - που αίρεται η βουλευτική ασυλία αρχηγού πολιτικού κόμματος.
Από του βήματος της Βουλής, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατήγγειλε «επιχείρηση φίμωσης σε όσους αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας» και στράφηκε κατά της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης, με τον ισχυρισμό ότι «δεν του δόθηκε καν η δυνατότητα πριν ασκηθεί η δίωξη εναντίον του, να απολογηθεί». Υποστήριξε μάλιστα ότι θα θέσει το θέμα σε διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στο στόχαστρό του βρέθηκε και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, που σύμφωνα με τον κ. Καμμένο ήταν εκείνος που προέτρεψε να κινηθεί η δικαστική διαδικασία εναντίον του και μάλιστα «μέσω ενός τιτιβίσματος στο twitter».
Τα πυρά του κ. Καμμένου δέχθηκε όμως και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης. Υποστήριξε ότι μέτοχος στην Ελληνικός Χρυσός ΑΕ είναι η εταιρεία στην οποία εργαζόταν επί χρόνια ο υφυπουργός. Εντονη ήταν η αντίδραση του κ. Μηταράκη, ο οποίος απάντησε ότι «κάνει εντύπωση σε μερικούς ότι υπάρχουν κάποιοι που έχουμε δουλέψει πριν μπούμε στην πολιτική και έχουμε καταφέρει να κάνουμε καριέρα πριν επιστρέψουμε στη χώρα από το εξωτερικό». Και διέψευσε τόσο ότι η εταιρεία αποτέλεσε μέτοχο της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ όσο και ότι ο ίδιος έχει κάποια σχέση με την επένδυση.   
Από τους 101 βουλευτές που τάχθηκαν κατά της άρσης της ασυλίας του κ. Καμμένου, οι 16 προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, οι 61 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 7 από το ΚΚΕ, 9 από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς βουλευτές, τέσσερις από τη ΔΗΜΑΡ και τέσσερις από τη ΝΔ. Από την τελευταία «κατά» ψήφισαν οι βουλευτές Γ. Ιωαννίδης, Π. Βογιατζής, Χρ. Κέλλας και Μ. Ταμήλος και από τη ΔΗΜΑΡ οι βουλευτές Β. Οικονόμου, Ασημίνα Ξηροτύρη, Γ. Πανούσης και Θ. Ψύρρας. «Λευκή» ήταν η ψήφος του Α. Λοβέρδου, ενώ «παρών» δήλωσαν ο Απ. Κακλαμάνης (ΠαΣοΚ), Σπ. Λυκούδης και Δ. Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ) και η Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ).
Κατά τη χθεσινή ψηφοφορία (με 223 «υπέρ», 14 «κατά», 14 «παρών» και δυο «λευκά») η Ολομέλεια αποφάσισε να αρθεί και η ασυλία του χρυσαυγίτη Παναγιώτη Ηλιόπουλου για παράνομη οπλοφορία. Ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι ζητείται η άρση της ασυλίας «για ένα αδίκημα που δεν υπάρχει» και πρόσθεσε ότι «από τις 10/7/2012 κατέχει νόμιμη άδεια». «Οχι» ψήφισε ο Π. Ρήγας (ΠαΣοΚ), οι 11 από τους 18 βουλευτές των ΑΝΕΛ, καθώς και οι ανεξάρτητοι Γ. Κουράκος και Ν. Νικολόπουλος. «Λευκό» ψηφοδέλτιο έριξαν στην κάλπη ο Βασίλης Καπερνάρος και ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Επίσης υπέρ της άρσης της ασυλίας του Νικήτα Κακλαμάνη (την είχε ζητήσει ο ίδιος ο βουλευτής) τάχθηκε η Βουλή για υπόθεση «ηθικής αυτουργίας σε διακεκριμένη περίπτωση φθοράς - υποβάθμισης του περιβάλλοντος» όταν ήταν δήμαρχος Αθηναίων (πρόκειται για γκαράζ στην Κυψέλη).
Κατά της άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη ψήφισε η Βουλή για «εξακολουθητική απιστία με ζημία άνω των 150.000 ευρώ» κατά την περίοδο της θητείας του ως αντιπρύτανη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι «παρών» ψήφισε η συνάδελφός του Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template |

Copyright © 2012. Golden Thrace - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Copyright © 2012 mms epsilon | modern media services
Proudly powered by Blogger